(Artist impression: Wypke van der Mei)
(Artist impression: Wypke van der Mei)

Reacties (3)

 • Anneke Bakker

  10 januari 2022 op 18:41 | #

  It reade doarp Grou is niet meer. Ik begrijp heel goed de teleurstelling van veel mensen als zij de nieuwe plannen zo zien. Ik ben teleurgesteld in een dergelijk plan , maar nu de gemeente nog niet heeft ingestemd biedt dit ons dorpelingen (Grou Breed als gesprekspartner) kansen om met de ontwikkelaar om tafel te gaan. Onderzoek heeft uitgewezen dat er betaalbare woningen voor starters moeten komen, dat ouderen graag een levensloopbestendige woning willen kopen etc. (zie onderzoek op site plaatselijk belang). Het is al lang duidelijk dat individualisme de solidariteit heeft verdrongen. Ik vind dat jammer maar we moeten er mee dealen. Laten we proberen de ontwikkelaar van het Halbertsmaterrein er van te overtuigen dat hij veel voor het dorp kan betekenen. Laten we met hem in gesprek gaan. Laten we allemaal lid worden van PB om via hen en Grou Breed onze wensen kenbaar te maken.

  antwoord

  • De verdwenen bankdirecteur

   10 januari 2022 op 20:52 | #

   Een projectontwikkelaar heeft geen belang om iets voor het dorp te betekenen.
   In gesprek gaan is altijd goed ,maar vooral met de gemeente die uiteindelijk gaat over de vergunningen en bestemmingsplannen.
   Het college zou ervan overtuigd moeten worden ,dat ze niet overstag gaan met mooie woorden en voet bij stuk houden.
   Van te voren voorwaarden stellen dat er een flink percentage sociaal betaalbare woningen MOETEN komen.
   Wie is hier nou de baas ? De bewoners of een ontwikkelaar..!

   antwoord

 • Jelle Beintema

  10 januari 2022 op 11:01 | #

  It reade doarp Grou fan eartiids. Oernommen troch it folk fan macht, jild en foarútgong. Dat neat te krijen hat mei folkshúsfesting, soarch en noed foar har eigen minsken. Ien Minne Finne mei fila`s is genôch.

  antwoord