Hondenspeelterrein en bankje in gebruik genomen

Geschreven door redactie op 29 november 2016 16:47

Isabelle Diks en Alice Wildeboer met hun honden op het speelterrein.
Isabelle Diks en Alice Wildeboer met hun honden op het speelterrein.

GROU - Wethouder Isabelle Diks en Alice Wildeboer (Groene Loper Grou) hebben vanmiddag het speelterrein voor honden geopend. Het ligt direct achter het complex van v.v. GAVC, aan de Burstumerdyk. Wethouder Diks had voor deze gelegenheid haar eigen honden Gaudi en Gaia meegenomen. De dieren speelden naar hartelust op het speelterrein, dat overigens nog wel een beetje drassig is. Het hondenspeelterrein maakt deel uit van het project Groene Loper Grou. Het gezelschap wandelde tot slot naar 'it Kanaalsdykje' waar Diks en Wildeboer met hulp van hond Sydney het bankje Cooldog in gebruik namen.

Woninginbraak Oedsmawei

Geschreven door redactie op 29 november 2016 10:14

Woninginbraak Oedsmawei
De politie onderzoekt de inbraak.

GROU - Tijdens afwezigheid van de bewoners afgelopen weekend, is ingebroken in hun huis aan de Oedsmawei in Grou. Het ongewenst bezoek doorzocht de hele woning. Over de buit kon nog niks gezegd worden. De inbraak moet gepleegd zijn tussen vrijdag 11.30 uur en maandag 16.25 uur. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie, via 0900-8844.

Weer een Proef Grou op 10 en 11 december

Geschreven door redactie op 28 november 2016 17:08

GROU - In het weekend van 10 en 11 december serveert de Grouster horeca culinaire heerlijkheden op het Halbertsma’s Plein. Dit culinaire evenement kreeg weer de naam Proef Grou, dat 5 jaar geleden voor het laatst werd gehouden. Negen horecabedrijven serveren gerechtjes die de stijl van het restaurant uitdrukken. Bij de gezamenlijke bar kan een drankje worden gekocht. Ook kan er geschaatst worden op de ijsbaan en er is een heuse KerstWENSboom, waarin je je eigen wens mag hangen. Uiteraard ontbreekt de Kerstman met zijn kerstelfjes niet en laat het Grouster kerstkoor zich horen. Voor de kleintjes is er een luchtkussen en zijn er poffertjes. Zaterdagmiddag geeft Manon Hoekstra een (kinder-)kookdemonstratie en op zondag is een aangeklede modeshow (aanvang 14.30 uur).

Let gepakt voor diefstal autobanden

Geschreven door redactie op 28 november 2016 00:43

GROU - De politie heeft zondagavond rond 22.00 uur in Grou een inwoner van Letland aangehouden. De man had meerdere autobanden gestolen. De agenten hebben de Let ingesloten. Ze konden hem aanhouden na een melding van een attente getuige.

Opbrengst Play Skate Court naar € 13.000,-

Geschreven door redactie op 26 november 2016 16:21

Twee vrijwilligers van de Play Skate Court-stichting zetten de meter weer een stukje hoger.
Twee vrijwilligers van de Play Skate Court-stichting zetten de meter weer een stukje hoger.

GROU - De geldmeter voor een Play Skate Court in Grou stijgt nog steeds. Inmiddels is aan Grouster particulieren en ondernemers ruim 1300 m2 asfalt verkocht, goed voor € 13.000,-. Laatkomers kunnen hun toezegging nog steeds inleveren bij de Jumbo of Bakkerij Andringa. Wie meer dan 10 m2 sponsort, komt met naam of logo op de site van de stichting. Inmiddels heeft het bestuur ook fondsen en dergelijke aangeschreven. Volgens voorzitter Gerard Frijling is nu de gemeente aan zet door een forse subsidie toe te kennen.

Optisale verkoopt voortaan ook restpartijen

Geschreven door redactie op 25 november 2016 15:34

Voordeelmarkt Optisale is gevestigd aan de Garde Jagerswei 21 in Grou.
Voordeelmarkt Optisale is gevestigd aan de Garde Jagerswei 21 in Grou.

GROU - Watersportbedrijf Optisale in Grou is sinds vandaag uitgebreid met een Voordeelmarkt. Optisale verkocht zeilbootjes (Optimisten) voor de jeugd, maar richt zich nu vooral op restpartijen. "Denk aan gereedschap, sanitair, verf en speelgoed, schrijfwaren en cadeautjes. Voor de komende tijd zijn ook onze kerstartikelen en wenskaarten interessant", aldus eigenaar Geert van Keulen (53) uit Nes (H). "En er komt regelmatig nieuwe voorraad!".
Vanaf nu is het bedrijf van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur geopend. Op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Voordeelmarkt Optisale is gevestigd aan Garde Jagerswei 21, de weg naar Yn 'e Lijte. Parkeren kan voor de deur.

Wethouder Diks opent hondenspeelterrein

Geschreven door redactie op 25 november 2016 14:33

GROU - Sinds kort is er een speelterrein voor honden aan de Burstumerdyk in Grou. Wethouder Isabelle Diks opent het komende dinsdag, samen met initiatiefnemer Alice Wildeboer. Het voorheen braakliggende terrein achter de sportvelden van v.v. GAVC is in een paar weken omgetoverd tot een speelveld. Het is een oase voor baasjes en hun honden, die er volop hun gang kunnen gaan. Er staan nu hindernissen, buizen en bomen waar honden fijn aan kunnen snuffelen.
Het hondenlosloopterrein is onderdeel van de Groene Loper Grou, een initiatief van Grousters die zich inzetten voor een groener dorp. De Groene Loper brengt bewoners bijeen door groene projecten, zoals een bijenweide en beleeftuin De Súdfinne.

Leuke middag met Fiets Fun Spektakel

Geschreven door redactie op 24 november 2016 20:23

Leuke middag met Fiets Fun Spektakel

GROU - Stichting Spotlights organiseert op woensdag 30 november in samenwerking met Speeltuinvereniging Grou het Fiets Fun Spektakel. Het is een gratis evenement voor kinderen tussen de 3 en 8 jaar met loopfietsraces (3-5 jaar) en langzaam fietswedstrijden (6-8 jaar). Naast de competitie is er een knutselruimte en kunnen de kinderen worden geschminkt. Het evenement vindt plaats tussen 13.00 en 17.00 uur in De Boei (Kievitstraat 3), bij droog weer buiten, bij slecht weer binnen. Kinderen uit Grou en omgeving zijn met hun ouders welkom om een mooie middag te beleven. Voor meer info: stichtingspotlights.nl.

Asfaltering De Burd gepland voor maandag

Geschreven door redactie op 24 november 2016 09:28

GROU - De asfaltering van een deel van De Burd staat nu gepland voor komende maandag (28 november). Omdat de insteekhavens van de pont nodig zijn voor de werkzaamheden, kan de pont alleen voetgangers en fietsers overzetten.

Syb en Piter geven mini-concert in Jumbo Grou

Geschreven door redactie op 23 november 2016 20:02

Syb van der Ploeg en Piter Wilkens verzorgden een gezamenlijk optreden in de supermarkt.
Syb van der Ploeg en Piter Wilkens verzorgden een gezamenlijk optreden in de supermarkt.

GROU - Vanwege het 5-jarig bestaan van Jumbo Grou is er in de supermarkt tot en met zaterdag de nodige reuring. Vanavond verzorgden Syb van der Ploeg en Piter Wilkens een mini-concert. Het talrijke publiek genoot van de liedjes en grapjes van deze populaire Friese zangers. Ondertussen kon er gesmuld worden van de vele lekkere hapjes, waarmee het personeel van Jumbo langskwam. Syb en Piter presenteerden eind augustus hun gezamenlijke lied 'Jou it troch'. Hiermee willen zij de aandacht vestigen op het belang van duurzaamheid.
Vrijdagavond verzorgt Brassband Apollo de laatste activiteit tijdens de twee feestelijke weken in de Jumbo. Om 7 uur begint hun concert. De acties en aanbiedingen gaat tot en met zaterdag door.